O barca gonflabila este o barca de dimensiuni mici, care se umple cu aer in timpul utilizarii, dar poate fi dezumflata pentru depozitare. Aceste barci transporta incarcaturi de marfa si de pasageri comparabile cu omologii lor traditionali, dar necesita mult mai putin spatiu pentru depozitare. Adesea, aceste barci se auto-umfla, asa cum se intampla adesea atunci cand sunt utilizate ca barci de salvare sau sunt usor de umflat cu o pompa de aer standard.  Se pot cumpara barci pneumatice pentru mai multe scopuri si metode de utilizare si totul depinde de specificatiile de care are nevoie cel care le cumpara.

Cum se folosesc barcile pneumatice

Cea mai obisnuita utilizare pentru o barca gonflabila este ca si o barca de salvare, adaugata la o barca mai mare. Multi capitani de barci prefera barcile de salvare gonflabile, deoarece necesita mai putin spatiu liber pe punte. Inafara de acest lucru, barcile de salvare traditionale  lovesc adesea exteriorul ambarcatiunii de care sunt agatate, provocand urme de lovituri ceea ce nu este indicat. Aceasta lovire accidentala este evitata prin utilizarea barcilor gonflabile.

Inafara de siguranta, o barca gonflabila poate oferi recreere si transport pasagerilor catre iahturile somptuoase. Flotabilitatea acestor barci face mai usoara coborarea pasagerilor si recuperarea lor din apa. Acest lucru face ca aceste barci sa fie convenabile pentru transportul pasagerilor si al echipamentelor intre plaja si  un iaht de exemplu. In plus, atunci cand sunt echipate adecvat, aceste barci pot fi utilizate pentru activitati recreative, cum ar fi scufundari, pescuit.

Cele mai citite articole

Pentru a determina exact tipul de barci de care o persoana are nevoie va trebui sa ia in calcul acest mod de utilizare explicat mai sus, dar si numarul de persoane care vor folosi barca. 

Cum se aleg barcile gonflabile?

Pescarii  de multe ori aleg barci gonflabile pentru depozitare usoara. Adesea, o astfel de barca poate suporta pana 500 kg, si cantareste mai putin de 30kg. Cand este dezumflata, barca nu ocupa mai mult spatiu decat o valiza mare .

Greutatea usoara si mica a barcii gonflabile moderne, de asemenea, o face de preferat atat de pescari cat si de cei de detin ambarcatiuni de agrement. Este o barca care nu ocupa mult spatiu atunci cand este depozitata si are un material rezistent.  Faptul ca o barca gonflabila se poate umfla si dezumfla rapid, o face sa ramana pe primul loc in topul barcilor de agrement, fie recreativ, fie sportiv. O barca gonflabila poate purta si un motor atasat, sau se poate deplasa pe apa cu ajutorul vaslelor. 

Cel mai important aspect de mentionat in acest sens este faptul ca in functie de tipul de activitate utilizat, dimensiunile si specificatiile barcii pot varia foarte mult. Atunci cand barca trebuie sa transporte mai multe persoane este indicat sa fie alese modelele mai mari, in care toti sa aiba loc fara sa depaseasca greutatea maxima admisa a barcii. De asemenea, daca barcile trebuie sa fie folosite doar de o singura persoana atunci se poate opta si pentru dimensiuni mai mici si pentru barci mai ieftine.

Cele mai citite articole