Barcelona este, fără doar și poate, un oraș de poveste, considerat chiar unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Un astfel de loc nu este de ratat, iar dacă alegi să îl vizitezi în următoarea perioadă și te întrebi ce poți să mănânci în Barcelona, iată cinci preparate locale pe care trebuie să le încerci!

Întâi de toate, Paella!

Barcelona este renumită pentru bucătăria sa tradițională și deși Paella e un preparat culinar care se poate găsi și în România, nicăieri nu este la fel ca acasă, chiar și în ceea ce privește mâncarea! Dacă e să fim corecți, Paella este un preparat popular în bucătăria valenciană, însă foarte îndrăgit în Barcelona, și de localnici, și de către turiști. 

Acest fel de mâncare se obține din orez alături de alte ingrediente specifice, precum fructele de mare, fasolea verde, roșiile sau carnea de pui. Odată ce ai încercat Paella în Barcelona, nu o să mai vrei să renunți la acest fel delicios de mâncare!

Mai apoi, Patatas bravas!

Patatas bravas reprezintă un preparat specific bucătăriei tradiționale din Barcelona și este, de fapt, o porție de cartofi tăiați în formă de cuburi, prăjiți și serviți alături de sosuri picante sau alioli. 

Alioli este denumirea unui sos specific bucătăriei mediteraneene care este realizat din usturoi, ulei de măsline și sare. În bucătăria tradițională românească, ar putea fi similar cu mujdeiul. Deși pare un fel de mâncare banal, nu este nici pe departe așa, căci secretul în preparatele din Barcelona constă în rețete și, mai ales, în ingrediente. 

Prin urmare, dacă ești o persoană gurmandă și vrei să încerci diverse preparate tradiționale, nu rata ocazia de a lua bilete de avion București-Barcelona în următoarea perioadă pentru a încerca gustul inedit al unui delicios patatas bravas!

Nu rata nici Gazpacho!

Gazpacho este denumirea locală pentru o supă preparată din roșii, ardei, castraveți și pâine. Mâncarea se servește rece și îți poate oferi acea senzație de „curcubeu pe cerul gurii”, așa cum spune o vorbă românească. 

Cele mai citite articole

Acesta este un preparat specific tradițional și nu trebuie ratat dacă ai ocazia să vizitezi Barcelona. Multe persoane consideră că este asemănător unei supe de roșii, însă gustul de Gazpacho este intens, aromat și deosebit, inconfundabil și fără echivalent.

Cu siguranță, trebuie să încerci și Churros!

O prăjitură tradițională spaniolă pe care trebuie să o încerci este Churros. Aceasta este realizată manual din aluat bine frământat, prăjit și care, în funcție de locație și de bucătar, va fi servită diferit. Astfel, Churros se servește fie cu ciocolată caldă alături, fie cu dulce de leche (dulceață de lapte) ce o va face să aibă un gust aparte, dulce și delicios. 

Într-un drum la Barcelona, încearcă și această prăjitură tradițională! Nu vei regreta!

Poți găsi o varietate de preparate delicioase alături de Churros în fiecare restaurant sau local din centrul Barcelonei și nu numai!

Nu în ultimul rând, Tapas!

Tapas este o formă de servire a mâncării în Barcelona, dar și în alte orașe din Spania, care se remarcă prin porțiile mici. Acestea pot consta în umpluturi, fructe de mare, chorizo și nu numai. 

Astfel de porții mici sunt servite, de obicei, alături de diferite băuturi. Prin urmare, atunci când vizitezi orașul și vrei o gustare rapidă și delicioasă din bucătăria tradițională, încearcă Tapas!

Acestea sunt doar câteva dintre preparatele populare și îndrăgite în Barcelona pe care nu trebuie să le ratezi atunci când vizitezi acest minunat oraș. Tu ce alte feluri de mâncare tradiționale ai vrea să încerci?

Cele mai citite articole