Cunoasterea inseamna putere si cand vine vorba de bateria si sistemul electric al masinii. De fapt, masina este inima si sufletul calatoriei. Ultimul lucru pe care il doreste conducatorul auto este sa ramana blocat cu o baterie descarcata. 

Cu cat se stiu mai multe despre baterie si sistemul electric, cu atat este mai putin probabil sa apara surprize. La Vrum Auto se pot gasi numeroase baterii de buna calitate pentru masini.

Ce durata de viata are o baterie auto?

In medie, o baterie va dura intre 3 si 5 ani, dar obiceiurile de condus si expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viata a bateriei masinii. Service-urile specializate ofera o verificare gratuita a bateriei la fiecare vizita. Aceasta este o verificare rapida de diagnosticare pentru a estima temperatura la care bateria se poate defecta si alti parametri pe care ii are aceasta. 

Cele mai citite articole

De asemenea, vrificarea ofera conducatorului auto o idee despre durata de viata a bateriei. Un mic test va spune daca bateria este gata de functionare.

Cum functioneaza exact bateria

Bateria masinii ofera energia electrica necesara pentru a alimenta toate componentele electrice din vehicul. Deci este vorba  despre o responsabilitate destul de mare. Fara baterie, masina nu va porni.

O reactie chimica va pune masina in actiune: bateria transforma energia chimica in energia electrica necesara pentru a alimenta masina, furnizand tensiune la demaror.

Unul dintre rolurile bateriei este de a mentine curentului electric constant: nu numai ca bateria ofera energia necesara pentru pornirea masinii, ci stabilizeaza si tensiunea (acesta este termenul pentru alimentarea cu energie) pentru a mentine motorul pornit. Bateria masinii poate fi mica, dar puterea pe care o ofera este uriasa. 

Semne ale unei baterii defecte

  • Pornirea lenta a motorului: Cand conducatorul auto incearca sa  porneasca vehiculul, pornirea motorului este lenta si dureaza mai mult decat in ​​mod normal pentru a porni. In plus, motorul poate sa scoata si sunete ciudate.
  • Lumina de verificare a motorului: Lumina de verificare a motorului apare uneori cand puterea bateriei este slaba. Indicatoarele luminoase ciudate ale sistemului, cum ar fi luminile pentru verificarea motorului si luminile pentru lichid de racire scazut, ar putea insemna ca exista o problema cu bateria.

Cele mai citite articole