Ați decis să cedați creanțele către o companie de factoring pentru a încasa rapid banii de la clienții care nu plătesc la timp. Cererea a fost acceptată de compania de factoring, aveți lichiditățile necesare, însă nu știți ce puteți face cu ele.

Multe companii nu știu care este cea mai bună modalitate de a utiliza finanțarea pe care o primesc din serviciile de factoring. Utilizarea smart a acestor resurse poate conduce la performanța business-ului dvs. Așadar, există câteva sfaturi pe care specialiștii de la Instant Factoring vi le recomandă.

Evaluați nevoile business-ului

Probabil că afacerea dvs. are numeroase zone care ar putea beneficia de mai mult numerar. Este posibil să fie necesare:

  • reparații la clădiri;
  • cumpărarea mai multor materii prime și consumabile;
  • refacerea inventarului;
  • angajarea noilor talente;
  • plata facturilor;
  • sporirea micilor afaceri;
  • extinderea în sectoare noi, ș.a.

Pentru a decide exact unde ar trebui să utilizați banii, creați o listă cu toate locurile în care aceștia ar putea fi investiți. Apoi, ordonați aceste nevoi, de la cele mai importante la cele mai puțin importante pentru viitorul afacerii dvs. Alocați banii mai întâi către elementul de pe primul loc, apoi lăsați restul fondurilor (dacă a mai rămas ceva) să ajungă către celelalte nevoi de business.

Nu cheltuiți fondurile fără un plan bine stabilit

Poate fi tentant să folosiți banii pentru proiecte mai interesante (cum ar fi lansarea unei noi linii de produse), dar acest lucru este înțelept doar dacă nu aveți nevoie de bani în altă parte a afacerii dvs. 

Cele mai citite articole

Dacă nevoia iminentă este cea de a achita datoriile, atunci încercați să o acoperiți pe aceasta și apoi să investiți banii în alte oportunități.

Implicați echipa în luarea unei decizii

Dacă nu sunteți sigur cum să cheltuiți banii, cereți opinia echipei. Lucrați împreună pentru a decide cum să cheltuiți banii. Ascultați cu atenție nevoile și preocupările echipei dvs. și încercați să faceți compromisuri pentru a găsi o soluție potrivită pentru toți. 

Colaborarea poate contribui la găsirea unor soluții creative pentru a:

  • ajuta compania să crească;
  • păstra clienții de top;
  • performa. 

În plus, echipa dvs. se va simți ca o parte importantă a afacerii dacă o implicați în luarea unor decizii majore.

Planificați pentru viitor

Trebuie să priviți spre viitor și să faceți ceea ce este în interesul companiei dvs. pe termen lung. Dacă nu există nevoi urgente, fondurile obținute din factoring permit companiei dvs să-și continue operațiunile, satisfăcând mereu nevoile clienților. 

Cele mai citite articole