Când vine vorba de probleme mentale sau boli psihice, mulți oameni nu știu la cine să apeleze. În plus, există adesea un nivel ridicat de inhibiție atunci când vorbim despre boli mintale. Un cabinet psihiatrie îţi poate oferi diferite opțiuni de tratament, iar medicul psihiatru îţi poate răspunde la întrebări practice care pot apărea odată cu evoluţia bolii. 

Pentru multe persoane, prietenii și rudele sunt primul punct de contact atunci când nu se simt bine mental. Dacă un astfel de schimb nu este suficient și te simți foarte anxios sau deprimat pentru o perioadă lungă de timp, poți contacta cu încredere un medic psihiatru, aşa cum este doctorul Mihaela Dumitru. Chiar și cei care nu sunt siguri dacă propriile lor probleme ar putea avea nevoie de tratament, pot obține o consultație inițială aici.

Cabinetul de psihiatrie îţi oferă această opţiune pentru o consultaţie iniţială. De obicei, durează 50 de minute și se poate evalua dacă psihiatria ar fi utilă sau chiar necesară în cazul tău. În situații de urgență este disponibil cabinetul de psihiatrie Mihaela Dumitru. 

Practicile medicale psihiatrice pot oferi și tratament acut fără a fi nevoie de internare. Medicul psihiatru te consiliază și te sprijină în nevoile tale medicale. Tratamentul ambulatoriu este întotdeauna preferabil tratamentului în regim internat. În cazul bolilor mintale severe, însă, tratamentul de la clinica de psihiatrie nu este întotdeauna suficient. 

Cele mai citite articole

Uneori, simptomele nu pot fi atenuate în mod adecvat în ambulatoriu sau apar crize. Atunci medicul psihiatru poate sugera tratament în spital. Un spital de psihiatrie sau psihosomatic îţi poate oferi atunci un tratament mai cuprinzător și mai intensiv decât este posibil într-un cabinet psihiatrie.

Cabinet psihiatrie – Avantaje 

Principalul avantaj al tratamentului staționar este că ești tratat și îngrijit foarte îndeaproape și că primești ajutor foarte rapid în cazul unei crize psihice. În clinică, sunt de obicei combinate diferite metode de tratament. În timp ce pacienții dintr-o clinică de psihiatrie sunt de obicei tratați cu o combinație de medicamente și intervenții psihiatrice, spitalele psihosomatice oferă un accent pe conceptele de tratament psihoterapeutic. 

În plus, primești adesea atât terapie individuală, cât și de grup, precum și terapie sportivă și exercițiu, terapie ocupațională, kinetoterapie, terapie prin artă sau muzică.

Tulburările mintale și bolile mintale sunt adesea tratate la un cabinet psihiatrie. Acestea includ, de exemplu, tulburări de anxietate, depresie și dependențe. De altfel, medicul psihiatru nu este doar o opțiune pentru bolile mintale, ci poate de asemenea, să facă față bolilor fizice severe sau cronice. 

Psihiatrul nu îţi oferă întotdeauna medicamente sub formă de tratament imediat ce intri pe uşă cabinetului său. Dacă în opinia medicului psihiatru, nu există o boală care să necesite tratament, atunci vei primi tratamentul adecvat şi metoda să de vindecare. 

Cele mai citite articole