Dacă te numeri printre norocoșii care se pot bucura de o grădină, oricât de mică, în jurul casei, cu siguranță îți place să te relaxezi și să uiți de grijile de zi cu zi timp de câteva minute în mijlocul naturii. Casa devine și ea mult mai primitoare și mai atrăgătoare dacă ai timp să te ocupi, chiar și ocazional, de amenajarea unui astfel de spațiu.

Îngrijirea și întreținerea plantelor sau a gazonului este un proces important de care trebuie să te ocupi, dar în grădină este la fel de util să ai suficiente spații sau locuri de depozitare pentru lucrurile pe care le folosești aici. De la mașina de tuns iarba la uneltele de grădinărit sau ustensilele pentru curățarea florilor, toate trebuie păstrate în ordine pentru a nu afecta aspectul general al curții și imaginea plăcută a acesteia. 

Îți oferim mai jos câteva idei și soluții de depozitare pe care le poți folosi în acest sens.

Magazie de grădină pentru ustensile mari

Dacă ai una sau mai multe biciclete, sau utilizezi pentru întreținerea curții accesorii de dimensiuni mari precum o mașină de tuns iarba, un depozit sub forma unei căsuțe de grădină îți va fi extrem de folositor. Realizat de obicei sub forma unei magazii închise, acest spațiu de depozitare este realizat fie din tablă profilată și oțel inoxidabil, fie este integral din lemn și acoperit cu vopsea ignifugă.

Cele cu structură metalică sunt echipate cu guri de aerisire, reducând astfel din acumularea de umiditate și asigurând o aerisire foarte bună. În ambele cazuri, tratarea suprafeței acoperișului le asigură rezistența la condițiile meteo de ploaie, vânt sau viața în aer liber. În plus, oricare dintre aceste variante permit păstrarea în perfectă ordine a uneltelor și ustensilelor de grădinărit, precum și a altor accesorii, de exemplu pentru curățarea piscinei.

Șopron pentru depozitarea lemnelor sau uneltelor de grădină mari

Cele mai citite articole

Pentru  depozitarea lemnelor sau uneltelor de grădină mari poți apela la un spațiu deschis, de tipul unui șopron. De  exemplu, aici îți poți lăsa mașina de tuns iarba, deoarece stația de încărcare a acesteia se poate plasa în interiorul acestui garaj, iar robotul mașinii se va conecta de fiecare dată când trebuie încărcat. Robotul pentru gazon va intra înăuntru, unde va  sta protejat, pentru a ieși afară când este momentul să tundă din nou.  

Astfel de magazii sunt realizate de obicei din oțel zincat, structura fiind robustă și stabilă. Poți păstra aici și alte echipamente și ustensile necesare în grădină, sau piese de mobilier exterior pe care dorești să le protejezi, ca mesele, scaunele sau lăzile de grădină. 

Rafturi construite din paleți pentru ustensile mici

Dacă ești pasionată de grădinărit și ai multe ghivece de flori și plante curgătoare, poți construi din paleți rafturi pe care să depozitezi aceste suporturi mici. Un astfel de proiect este chiar unul de tip DIY, pentru care va trebuie să aloci timp, dar care poate arăta extrem de simpatic și decorativ.

Alege mai multe suporturi de tip palet pe care să le suprapui. Ca să protejezi lemnul pe termen lung, ar fi indicat să îl vopsești cu o vopsea rezistentă la apă, pe bază de solvenți și rășini alchidice. Această modalitate de depozitare, sub formă de mici etajere elegante, permite păstrarea în ordine și a altor unelte sau accesorii de grădină mici, datorită formei sale practice și ingenioase.

Alege din recomandările de mai sus cele mai potrivite modalități de depozitare în grădina ta!

Cele mai citite articole