A câștigat un super turneu de poker chiar în ziua în care împlinea 30 de ani

Neamțul Dominik Nitsche a reușit să își facă un cadou fantastic chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani. El a reușit să câștige Main Event-ul de la 888poker Millions Superstorm – 1.000.000$ GTD și a obținut premiul cel mare în valoare de 121.146 de dolari.

În prima zi de concurs, care a durat mai puțin de 8 ore, au fost 3.196 de participanți, iar în cea de-a doua au fost 567. Ultimii patru jucători rămași la masă au făcut o înțelegere, iar Nitsche s-a ales astfel cu 121.146 de dolari.

Neamțul a impresionat prin felul curajos în care a jucat și și-a făcut astfel un cadou superb chiar la aniversarea vârstei de 30 de ani. Pe locul doi s-a clasat Garbina D din Malta, cu un premiu de 112.609 dolari, pe trei a fost Artemka168 din Rusia, cu 106.194 de dolari, iar pe patru canadianul MrMarley83, cu un premiu de 80.551 de dolari.

Dominik Nitsche, unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume

Dominik Nitsche s-a născut în Germania, dar acum locuiește în Edinburgh, Scoția. A început să joace poker în 2006 și a reușit să facă pași rapizi spre marea performanță, fiind considerat unul dintre cei mai talentați și cei mai buni jucători de poker din lume. În aceste condiții, nu e de mirare că el a fost numit ambasador al celebrului operator 888poker, un nume de referință în industrie.

Dominik Nitsche a disputat primul turneu live de poker în 2009 și a reușit să plece învingător de la un eveniment Latin American Poker Tour, organizat în Mar del Plata, Argentina, obținând 381 de mii de dolari.

De asemenea, în 2012, el a obținut prima din cele 4 brățări World Series of Poker aflate în vitrina cu numeroase trofee. De altfel, el este cel mai tânăr jucător care a reușit să își treacă în palmares 3 brățări, depășindu-l pe Phil Ivey, care avea 26 de ani când a obținut-o pe a treia.

Cel mai mare premiu din carieră l-a câștigat în 2017, la World Series of Poker Europe și a fost în valoare de 3.487.463 de euro. În total, câștigurile sale se ridică la peste 16 milioane de dolari. Este pasionat de poker Hold’em și Omaha.

Ce spune Dominik Nitsche despre viața în circuit

Cele mai citite articole

Dominik Nitsche obișnuiește să călătorească aproape tot timpul pentru a participa la evenimente importante. Așadar, el și-a făcut o mulțime de prieteni în lumea pokerului.

Nitsche afirmă astfel că relația dintre jucători este una bună și că nu există animozități, ci dimpotrivă. Ei discută atât despre poker, dar și despre alte subiecte precum știri sau călătorii.

„Pokerul este competitiv, dar și prietenos. Atunci când călătorești mult, vezi aceeași oameni, deci cu ei petreci timpul. Cu toții ne respectăm unii pe alții și totul se reduce la faptul că în poker este vorba doar despre noroc. La acest nivel, toți sunt jucători buni, așa că nu trebuie să te superi prea tare pentru că pur și simplu e vorba de noroc. Aici nu este ca la șah unde poți să spui că învingătorul a jucat mai bine astăzi”, a spus Dominik Nitsche.

De asemenea, Nitsche mai spune că obișnuiește să se consulte cu ceilalți jucători din circuit pentru a afla diverse strategii.

„Vorbești despre strategii cu anumite persoane. Mai vorbești despre niște mâini… Oamenii sunt în general foarte deschiși când vine vorba despre strategii, le place să împărtășească”, a adăugat acesta.

Dominik Nitsche, nerăbdător să vină în România

Jucătorul german și-ar fi dorit să vină în România în acest an, la turneul 888LIVE de la București, însă acesta a fost anulat. Totuși, Bucureștiul rămâne o destinație de pe lista acestui jucător de top.

„Obiectivul meu principal este doar să continui să joc. Cred că voi juca la o mulțime de evenimente. Aștept cu nerăbdare Bucureștiul, nu am fost niciodată acolo”, spunea Dominik Nitsche în februarie 2020, într-un interviu pentru Cardplayerlifestyle.com.

De asemenea, Nitsche a lansat recent și o aplicație menită să îi ajute pe cei aflați la început de drum și nu numai să devină jucători mai buni.

„Cel mai frumos lucru este că este pentru toată lumea. Funcționează cel mai bine dacă jucați la turnee, e mai bună pentru heads-up. Căutând videoclipuri de antrenament mi-am dat seama că o pot face mai bine”, a explicat Nitsche.

Cele mai citite articole