2 metode prin care poti cumpara o locuinta sub pretul pietei

O casa ramane intotdeauna o investitie buna. Indiferent daca intentionezi sa cumperi o locuinta pentru a te muta sau pentru a o inchiria ori pentru a o vinde mai tarziu, totul incepe cu o evaluare corecta. Pentru asta este nevoie sa stii sa negociezi.

Iata patru sfaturi simple pe care si tu le poti folosi pentru a gasi oferte mai bune pentru a cumpara un imobil, fie ca esti in cautarea unei investitii, o proprietate pentru afacerea ta sau pur si simplu o casa pentru familia ta.

1. Ia in considerare cumpararea unei proprietati executate silit

Cand cineva nu reuseste sa plateasca o ipoteca pentru o perioada indelungata de timp, banca va trece la executarea silita, evacuandu-l pe debitor din locuinta. Odata ce locuinta este goala, creditorul va scoate locuinta la licitatie pentru a-si recupera banii.

         Desi executarea silita este un lucru trist pentru persoana care va fi evacuata (nimeni nu se bucura cand cineva pierde o casa), dupa ce raman vacante, aceste proprietati pot reprezenta unele dintre cele mai bune oferte pe care le veti gasi in domeniul imobiliar. Bancile sunt interesate de recuperarea banilor si de acordarea de imprumuturi, nu de administrarea de proprietati, astfel incat acestea sunt dispuse adesea sa vanda rapid la licitatie, oferind reduceri mari doar pentru a recupera banii. Cu alte cuvinte, poti face o afacere foarte buna participand la o licitatie online pentru o proprietate executata silit, asa cum sunt cele organizate de Imopont.

Cele mai citite articole

         Chiar daca unele astfel de locuinte pot avea nevoie de anumite reparatii si modernizari, pretul lor este sub cel al pietei, astfel incat, cu banii economisiti la licitatie, poti reabilita locuinta pentru a o revinde la un pret mult mai mare.

2. Abordeaza proprietarii in privat

Intr-o piata imobiliara fierbinte, cum este cea din Romania, gasesti cu greu o afacere buna din cauza numarului mare de oameni care isi cauta o casa. In unele zone, o singura casa de vanzare poate primi o duzina sau mai multe oferte in primele zile.

         Prin urmare, una dintre cele mai bune tactici pe care ar trebui sa le abordezi este sa incerci sa contactezi direct proprietarul, evitand interactiunea cu agentiile imobiliare. Si mai important este sa poti gasi locuinte scoase la vanzare de proprietari care nu mai locuiesc in respectiva casa, aflandu-se intr-un alt judet sau tara. Acestia, de obicei, apeleaza la agentii imobiliari, iar pretul final de vanzare va fi unul mai mare.

Incearca sa iei legatura direct cu astfel de proprietari si vei putea achizitiona locuinta la un pret mult mai bun, evitand comisionul agentiei imobiliare.

Cele mai citite articole