Șanse mari pentru Poli Iași să revină în prima ligă în 2023

Poli Iași are o campanie importantă pe piața transferurilor, iar bookmakerii o creditează cu șanse importante să revină în prima ligă a României din această vară. Este și obiectivul ieșenilor, care au terminat pe locul secund anul, la două puncte în spatele liderului CSA Steaua, care nu are drept de promovare.

Ieșenii au încheiat anul 2022 cu dreptul și sunt neînvinși în ultimele cinci etape, în care au obținut trei victorii și două remize. Iar campania de transferuri din această iarnă vine să confirme obiectivul stabilit de conducere, promovarea în prima ligă.

De fapt, și bookmakerii o creditează pe Poli Iași cu șanse importante să termine pe primul sau pe al doilea loc, care asigură promovarea directă. Astfel, la pariuri online Liga 2 gruparea din Copou are cota 2.50 să încheie în top 2. Cota pentru a termina Liga 2 pe primul loc este 5.00, iar cea pentru o clasare în top 6, care asigură prezența în play-off, este 1.02. 

CSA Steaua are cota 2.75 să termine pe primul loc Liga 2 și 1.65 pentru o prezență în top 2. Oțelul Galați este a treia favorită, cu cota 6.00 la primul loc și 2.75 în top 2.

Transferuri importante făcute de Poli Iași în această iarnă

Poli Iași încearcă să se întărească serios pentru promovarea în prima ligă și a făcut o serie de transferuri importante în această iarnă. Ultimii aduși sunt atacantul Jakub Vojtus de la Rapid și mijlocașul Cătălin Itu de la CFR Cluj. 

Cele mai citite articole

Vojtus are 29 de ani și a mai jucat în România la Universitatea Cluj, Academica Clinceni și CFR Cluj. Cel mai bine s-a descurcat la Clinceni, unde a marcat 9 goluri în 33 de partide, iar apoi a fost transferat la CFR Cluj, unde a punctat de șapte ori. Pentru Rapid a marcat 6 goluri într-un sezon și jumătate.

Cătălin Itu are 23 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș central. Este jucătorul lui CFR Cluj din 2018 și a avut o ascensiune rapidă, însă apoi a fost în scădere de formă. A fost împrumutat în sezonul 2021/2022 la Dinamo, iar apoi a revenit la CFR Cluj, unde nu a bifat niciun meci pentru prima echipă în acest sezon.

Ieșenii au transferat și un jucător de la FCSB. Alexandru Musi a fost adus sub formă de împrumut. El este un tânăr mijlocaș foarte talentat, cu abilități de păsător foarte bune. De asemenea, ieșenii l-au adus și pe mijlocașul lateral Robert Ion, care a rămas liber de contract după despărțirea de Farul Constanța. Acesta poate evolua atât în banda dreaptă cât și în banda stângă și impresionează prin viteza sa. Al cincilea jucător adus de Poli Iași în această iarnă este fundașul croat Matija Katanec, venit sub formă de împrumut de la Varazdin. Pe lista ieșenilor se află și un portar, care să suplinească plecarea austriacului Tobias Knoflach.

Ieșenii vor disputa primul meci oficial pe 25 februarie

Primul meci oficial al lui Poli Iași din 2023 va avea loc pe 25 februarie, împotriva celor de la Șelimbăr. Apoi, pe 4 martie va urma o deplasare lungă, la SSU Poli Timișoara, pentru ca pe 11 martie în Copou să vină Progresul Spartac. Toate aceste echipe sunt în partea a doua a clasamentului, motiv pentru care formația lui Leo Grozavu poate speră că va obține toate punctele puse în joc.

După aceste trei etape se va intra în play-off, acolo unde Poli Iași speră să atace promovarea directă în prima ligă. Având în vedere că CSA Steaua nu are drept de promovare, șansele sunt destul de mari.

Cele mai citite articole