In orice am face si unde sunt implicate anumite institutii, de stat sau private, mai mult sau mai putin importante, este implicata birocratie, nevoie de a obtine sau a emite anumite documente care sa ateste, sa dovedeasca sau sa ia la cunsostinta ceva anume. Si chiar daca multe firme de pe tot globul au trecut de ani buni la digitalizarea in masa, inca utilizeaza de fiecare data si varianta fizica, fiind nevoie asadar de echipamente care sa ajute la obtinerea acestora.

Echipamentele de copiere, scanare si printare sunt asadar esentiale in orice afacere si nu numai. Acestea, desi inventate de foarte multi ani, nu si-au pierdut importanta si sunt pe zi ce trece din ce in ce mai eficiente si mai fiabile. Iar asta de datoreaza atat dezvoltarii tehnologice a multor domenii cat si alte aspecte precum consumabilele ce sunt utilizate. Doua dintre problemele cele mai comune cu care se confrunta cei ce detin cel putin o imprimanta sau un alt sistem de printare sunt constituite de compatibilitaea cartuselor de imprimanta sau proasta calitate a hartiei utilizate. Astfel, se intampla de multe ori ca o coala sa ramana blocata in imprimanta si sa fie scoasa afara destul de greu, prin demontarea echipamentului si fara indoiala aparitia de erori pe dispozitivul conectat la aceasta sau ca un cartus sa nu mai functioneze sau sa nu fie din stat compatibil cu imprimanta, aducand de la sine pierderi in diverse directii precum financiare sau de timp, timp care in cazul multor afaceri este tradus tot prin bani. 

Pentru ca sarcinile din cadrul unei afaceri, oricat sa nesemnificative ar fi, sa fie duse la bun sfarsit intr-un timp cat mai scurt si cu costuri cat mai mici, sunt alese inca din start echipamente de calitate. Exista pe piata atat imprimantele standard, de birou, personale, cat si cele industriale, diferentele dintre acestea fiind de la sine intelese. Si desigur, in cazul ambelor modele, exista cele de slaba calitate si cele de buna calitate si pentru aspectele mai sus mentionate, sunt mereu alese cele de buna calitate. Si nu doar atat. Si consumabilele precum hartia si cartusele sunt alese cu grija. 

Alegerea produselor mai scumpe se face din doua motive, in cele mai multe cazuri iar pe termen lung, reprezinta investitii financiare mult mai bune si mai benefice. Desigur, pretul unei imprimante industriale este mult mai mare dar exista in acest sens, magazine specializate ce vand imprimante second-hand sau reconditionate, de calitate, ale caror eficienta este comparabila cu cele noi. Asadar, costurile cat mai scazute reprezinta un prim motiv in alegerea lor. Un al doile motiv este nevoia de a asigura o durata de functionare in conditii bune cat mai indelungata si de aceea sunt alese si consumabile de calitate.

In ceea ce priveste cartusele, acestea pot fi cu jet cerneaza sau cu toner, existand anumite diferente intre acestea dar ambele oferind rezultate bune la printare. De asemenea, exisata cartuse originale dar si aftermarket, care, chiar daca au o calitate buna, nu se pot compara cu cele originale.

Cele mai citite articole

Cartusele originale, ca de exemplu un cartus Magenta GI-41M 7.7K Original Canon Pixma G2420 CISS, sunt realizate de acelasi producator ca imprimanta si specific pentru un anumit model de imprimanta, ca cea anterior mentionata. In orice magazin de specialitate vom gasi numele unui cartus original structurat astfel, pentru a le putea gasi mai usor, direct pentru modelul pentru care avem nevoie. Este specificata totodata si culoare, existand atat cartuse cu o singura culoare cat si cu combinatii de culori care impreuna, ne pot oferi si mai multe variante de culoare. 

Prin utilizarea de castuse originale, eliminam cu mult riscul ca acestea sa nu fie compatibile cu imprimanta noastra si totodata, vom avea rezultate mai bune in ceea ce priveste documentele printate. In schimb, cartusul dureaza mai mult sau mai bine spus, putem printa mai multe pagini cu unul decat cu un cartus ne-original si in plus, imprimanta va fi in mod automat mai protejata, aparitia de erori la nivel software precum si reparatiile constante din cauza imcompatibilitatii putand avea consecinte grave in viitor. 

Pretul unui cartus original este intr-adevar mai mare decat al unuia aftermarket sau de slaba calitate si astfel multi oameni sunt tentati sa aleaga variantele mai ieftine, considerand buna o investitie pe termen scurt insa un profit mai mare se obtine pe termen lung, la fel si garantia ca echipamentele utilizate vor funtiona mai bine. 

Un exemplu foarte bun prin care utilizarea de echipamente si consumabile de slaba calitae pot aduce pierderi financiare este un magazin care se ocupa cu copiere si printare. Daca o imprinanta este defacta poate insemna ca unul sau mai multi clienti vor alege in acel moment dar si cu ocazii viitoare alt magazin, ducand astfel la pierderea acestora si astfel, a unui profit generat de acestia. Asadar, este mult mai bine ca investitiile initiale sa fie si ele ceva mai consistente. De asemenea, chiar daca asta nu se intampla, utilizatea de castusuri sau hartie de slaba calitate, prin care astfel sa fie obtinute printari de slaba calitate, este un aspect la fel de negativ si care poate face eventualii clienti sa aleaga alt magazin. 

Pe de alta parte, avand la dispozitie echipamente de calitate, prin realizarea de printari de calitate, clientii vor fi dispusi sa plateasca un pret mai mare iar astfe, profitul poate fi garantat. Sunt in concluzie numeroase aspecte ce trebuie luate in considerare in alegerea unei imprimante dar mai ales a cartuselor pentru aceasta. 

Cele mai citite articole