Cum consumăm carnea de pui?

Nu numai că puiul are un gust ceresc, dar are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Se știe că este plin de substanțe nutritive esențiale pe care corpul dumneavoastră le necesită, dintre care unele pot include proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

Este sănătos să mănânci pui ? Această întrebare îmi apare adesea în minte, deoarece este una dintre alimentele mele preferate și tind să mă bucur de ea aproape zilnic și sub mai multe forme – fie că este prăjită, la grătar sau prăjită. În timp ce pentru majoritatea poate fi un aliment de bază în dieta lor, unora le place să savureze ocazional.

Nu numai că are un gust ceresc, dar are multe beneficii pentru sănătate de oferit. Se știe că este plin de substanțe nutritive esențiale pe care organismul dvs. le necesită, dintre care unele pot include proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Puiul este o sursă excelentă de proteine, vitamine B, vitamina A și D și minerale precum fosfor și fier. Se poate mânca pui zilnic; totuși, este bun de a utiliza metode cum ar fi gătit de fierbere, sau coacere, mai degrabă decât prăjire, deoarece poate duce la diverse probleme de sanatate. Rețetele sunt numeroase iar o porție de aripioare de pui este o idee excelentă.

Puiul este o sursă excelentă de proteine, vitamine B, vitamina A și D și minerale

1. Per porție comestibilă de 100 de grame – piept de pui fără piele

2. Calorii – 168 Kcal

3. Proteine​​- 21,8 gm

4. Grăsimi – 9 gm

Cele mai citite articole

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care le oferă puiul-

1. Una dintre cele mai bune surse de proteine

Proteinele sunt formate din aminoacizi care constituie blocuri ale mușchilor noștri. Puiul este cunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de proteine, care sunt, de asemenea, responsabile pentru construirea și întreținerea altor structuri din corp, cum ar fi celulele și oasele, împreună cu descompunerea toxinelor.

3. Poate avea compuși de combatere a bolilor

Puiul este o sursă excelentă de seleniu, un antioxidant despre care se crede că are efecte pozitive asupra bolilor degenerative, inclusiv a bolilor inflamatorii, a problemelor cardiovasculare și neurologice. Este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor.

4. Reglează și menține nivelul colesterolului

Puiul conține vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, care este responsabilă pentru conversia carbohidraților în energie și menținerea celulelor sănătoase ale corpului. De asemenea, s-a demonstrat că reduce nivelul colesterolului și riscul de boli de inimă la cei care au colesterol ridicat.

5. Stimulează activitatea metabolică a corpului tău

Prezența vitaminei B6 sau a piridoxinei ajută la procesul metabolic al carbohidraților și proteinelor. Fără această vitamină, sistemul nervos, metabolismul și sistemul imunitar nu pot funcționa corect.

Cele mai citite articole