Becurile LED  sunt utilizate intr-o multime de produse electronice, care include subiectul principal despre care voi vorbi astazi: iluminatul stradal. Iluminatul stradal a folosit LED-uri inca din anii ’60. In ultimii ani, tehnologia LED a crescut considerabil, iar eficienta acestui tip de emitator de lumina este cu mult superioara celei mai vechi surse de lumina cu semi-conductor. Drept urmare, tehnologia LED devine acum comuna in noile sisteme de iluminat stradal.

LED-urile au o calitate excelenta a culorilor si sunt foarte, foarte fiabile. Pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit, costul becurilor cu LED-uri s-a redus an de an, pana cand a fost atins recent un punct in care utilizarea de becuri LED a devenit viabila din punct de vedere economic.

Principalul avantaj al folosirii LED-urilor este ca au un consum foarte mic, ceea ce le face, in mod evident, foarte profitabile. 

Asa cum am mai spus, iluminarea cu LED-uri este de preferat datorita claritatii excelente a culorilor, fiabilitatii si eficientei lor. Anterior, iluminatul cu LED-uri a fost utilizat doar in scopuri decorative. Cantitatea de lumina emisa nu a fost in general suficienta pentru a le face potrivite pentru iluminatul stradal. Cu toate acestea, pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit, acum este posibil sa se creeze sisteme de iluminare cu LED-uri intr-un mod care sa emita o cantitate semnificativa de lumina.

Cele mai citite articole

Un inceput lent pentru iluminarea stradala cu LED

La inceput, insa, LED-urile au fost considerate suficient de bune pentru a fi utilizate doar pe strazi mici. Acest lucru se datora faptului ca nu puteau sa ilumineze o zona suficient de mare pentru a le putea folosi de-a lungul drumurilor principale, de exemplu. Dar acum, cu tehnologia LED avansata, puterea de iluminare a crescut enorm.

LED-urile sunt de asemenea excelente pentru reducerea incalzirii globale, deoarece economisesc cu pana la 80% mai multa energie decat vechile tehnologii (incandescente). Un produs LED de buna calitate promite performante deosebite si o durata de viata ridicata. Becurile cu LED pot avea o viata de minim25 de ani, in cazul LED-urilor de inalta calitate, ceea ce inseamna ca autoritatile locale care le utilizeaza vor trebui sa schimbe mai putine becuri in aceasta perioada de timp.

Puteti vedea acum de ce iluminarea cu LED-uri revolutioneaza iluminatul stradal din intreaga lume.

Cele mai citite articole