Cele patru avantaje ale investitiei la bursa

Investitiile pe piata bursiera reprezinta o oportunitate reala. Intr-o perioada in care conturile de economii se afla la un nivel istoric scazut, un portofoliu de actiuni  permite adesea ca cineva sa profite la maximum de economiile sale si sa obtina un randament semnificativ al investitiei. Investitia pe piata bursiera este riscanta, dar daca cineva este bine informat si urmeaza si unele cursuri, beneficiile sunt reale.

Avantajul 1

Investitiile la bursa ajuta la combaterea inflatiei

Celebrul Warren Buffet sustine acest punct de vedere: „Astazi, oamenii care detin numerar sau echivalentul acestuia se simt in siguranta. Nu ar trebui sa o faca. Au ales cel mai prost activ posibil pe termen lung. Unul care nu plateste nimic si care cu siguranta isi va pierde valoarea in timp.”

Avantajul 2

Investitia la bursa pe termen lung este accesibila oricui

Nu trebuie ca cineva sa fie un expert sau un geniu al bursei pentru a investi. Trebuie doar sa stabileasca o strategie si sa urmeze cursuri bursa daca este cazul.

Spre deosebire de tranzactiile zilnice si de activitatile speculative, care sunt riscante, necesita dezvoltarea de abilitati si mult timp, investitiile pe termen lung elimina nevoia de monitorizare zilnica si de selectare a actiunilor prin diversificare. 

Avantajul 3

Investitia pe termen lung pe piata bursiera este tipul de investitie care ofera cele mai bune posibilitati de diversificare

Cele mai citite articole

Investitia pe piata bursiera permite celor care vor sa investeasca sa faca asta oriunde in lume, in toate sectoarele de activitate si pe toate tipurile de suporturi existente: actiuni, obligatiuni, marfuri, suporturi monetare, imobiliare…

Deoarece este imposibil de prevazut evolutia viitoare a diferitelor vehicule financiare, solutia pentru a optimiza performanta in timp ce se limiteaza este de a profita de investitii care evolueaza diferit unele fata de altele: aceasta se numeste diversificare.

Piata bursiera este singura metoda de investitii care permite acest tip de diversificare. Evolutiile recente ale anumitor vehicule financiare permit chiar o diversificare mare, accesibila cu un capital mic de cateva sute sau cateva mii de euro.

Avantajul  4

Investitia pe piata bursiera  permite multiplicarea surselor de venit

Investitiile pe piata bursiera permit primirea de dividende, care sunt adevarate suplimente la venituri.

Aceasta optiune va fi adesea aleasa dupa ce s-a atins capitalul corespunzator obiectivului, deoarece optimizarea performantei pe termen lung este maxima daca nu se efectueaza nicio retragere in timpul fazei de acumulare a activelor financiare.

Cele mai citite articole