Anvelopele sunt foarte importante pentru a putea conduce conform standardelor impuse de catre autoritati si pentru a fi permanent in siguranta. De aceea este important sa schimbi cauciucurile la inceput de sezon. Ele se vor schimba de doua ori pe an, in sezonul rece si cald. Pentru anvelope de iarna de calitate si ieftine, poti alege calitate la pret redus. E-pneu.ro iti ofera aceasta posibilitate de a avea anvelope pentru iarna asa cum iti doresti. Iata cateva aspecte ale cauciucurilor de iarna pe care trebuie sa le stii:

Aderenta este foarte importanta

Una dintre caracteristicile foarte importante ale cauciucurilor de iarna, este cea legata de aderenta. Ea trebuie sa fie cat se poate de ridicata pentru a face fata unor conditii meteo dificile, care se intalnesc in anotimpul rece. In functie de zona in care locuiesti, poti avea nevoie de o aderenta speciala. Asadar, se ia in calcul adancimea benzii de rulare. Ea este importanta pentru ca poate insemna o mai buna aderenta pe zapada sau in conditii de apa si zapada pe carosabil. Canelurile, adancimea lor, forma si modul in care sunt gandite, pot sa constituie o forma de protectie pentru tine si maisna ta. Asadar, daca un cauciuc este bine construit pentru iarna, atunci va indeparta zapada si va avea buna aderenta pe orice suprafata.

Sunt considerate a fi cauciucuri de iarna cele care se comporta foarte bine la sub -7 grade Celsius

Cauciucurile au acest prag de temperatura care este specificat in descrierea lor. Astfel, cele care sunt speciale pentru iarna sunt construite astfel incat sa reziste foarte bine in conditii de temperatura scazuta, sub -7 grade Celsius. Ele sunt realizate astfel incat sa nu cedeze temperaturilor din ce in ce mai scazute si sa faca fata cu usurinta modificarilor de temperatura din perioadele reci.

Cele mai citite articole

Eficienta consumului de combustibil este luata in calcul

Un indicator important in ceea ce priveste alegerea unui cauciuc de iarna, este acela al eficientei consumului de combustibil. Cu cat eficienta este incadrata intr-o clasa mai mica, cu atat consumul este mai redus. Acesta isi va face simtita prezenta in timp, atunci cand se calculeaza bugetul pe o perioada mai mare.

Zgomotul pe care il produce este un factor important

Clasa in care se incadreaza zgomotul produs este si ea importanta. Ea poate sa fie semnificativa pentru cei din jur sau pentru cei din masina. Este bine ca nivelul de decibeli sa fie cat se poate de mic pentru a avea o calatorie placuta.

In concluzie, se pot cumpara anvelope de iarna ieftine si de calitate, analizand cele mai importante caracteristici ale acestora.


Cele mai citite articole