Nu e nevoie de o grafică ieșită din comun sau de un gameplay extraordinar pentru ca un joc să se bucure de un succes uriaș. Sunt o mulțime de exemple de acest gen, iar noi vă vom prezenta 5 jocuri care deși sunt simple se bucură sau s-au bucurat de un succes uriaș.

1. Tetris – Acest joc video a fost creat de rusul Alexey Pajitnov în anul 1984 și milioane de oameni l-au jucat. Conform datelor oficiale, 70 de milioane de console Tetris au fost vândute, în timp ce peste 130 de milioane de oameni l-au downloadat pe telefonul mobil. La un moment dat, Tetris a intrat inclusiv în Guiness World Record pentru cel mai vândut joc din lume. De asemenea, jocul de Tetris a intrat inclusiv în cultura urbană și a influențat arhitectura unor clădiri sau chiar apariția unor melodii. De asemenea, au fost făcute cercetări speciale pentru a vedea felul în care este influențat creierul uman după ce se joacă Tetris. Cercetările au arătat că cei care se joacă Tetris prea mult timp ajung să se gândească la felul în care pot potrivi diverse obiecte inclusiv în viața de zi cu zi.

2. Sizzling Hot DeluxeSlotul popular Sizzling Hot Deluxe a fost lansat de compania Novomatic în 2017 și a fost îndrăgit din start de pasionații de jocuri de noroc. Este un joc foarte simplu, în care simbolurile sunt fructe precum cireșe, portocale, lămâi, prune, pepeni și struguri. De asemenea, cel mai căutat simbol este 7. În plus, vine și cu avantajul că poate fi jucat de pe telefonul mobil și cu faptul că poți câștiga de până la 1.000 de ori miza pariată. Nu e de mirare în aceste condiții că sunt atât de mulți oameni care îl joacă în fiecare zi.

Cele mai citite articole

3. Pinball – Primele jocuri de pinball au apărut în Franța, în secolul al XVII-lea, dar nu aveau mare lucru în comun cu cele din zilele noastre. Pe atunci, jocul era inspirat din biliard și bowling. Flippers-urile au fost introduse însă abia în 1947 în aparatul denumit Humpty Dumpty. Iar primele aparate electronice au fost lansate după anul 1970. Succesul a fost însă instant, în condițiile în care aparatul Eight Ball a fost cel mai vândut intre 1977 și 1993. Ulterior, jocul de pinball a fost modernizat, s-au creat săli special pentru acest joc. De asemenea, jocul a fost adaptat și existau diverse tematici.

4. Super Mario – Primul game din această serie a fost lansat în anul 1985, când Nintendo Entertainment System a luat o decizie extrem de inspirată. Jocul este extrem de simplu. Jucătorul trebuie să alerge și să sară peste diverse obstacole, în încercarea de a se feri de inamici și de a o salva pe Prințesa Peache. Este al treilea cel mai vândut joc la nivel global, după Pokemon și Tetris. În plus, nu e îndrăgit doar de tineri, ci de oameni de toate vârstele, având în vedere simplitatea sa. În zilele noastre, este disponibil pe o mulțime de platforme, inclusiv pe telefonul mobil.

5. Snake – E imposibil să nu fi jucat Snake măcar o dată în viață. Jocul a fost lansat în anul 1976, dar succesul l-a dobândit abia după anul 1998, când Nokia a luat decizia să îl includă pe telefoanele sale. Chiar dacă este de o simplitate extremă, sunt sute de milioane de oameni care l-au jucat și au încercat să-și îmbunătățească tot timpul rezultatele. Snake este un joc foarte popular și în zilele noastre, existând peste 300 de versiuni numai pe iOS. E genul de joc perfect să îl joci când ai câteva minute libere.

Cele mai citite articole