4 sfaturi pentru deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale

Deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale este un pas important în gestionarea finanțelor afacerii tale și poate avea implicații fiscale și legale semnificative. Deși procedura în sine nu este complicată, trebuie să investești timp înainte, pentru a identifica produsul bancar și contul potrivit nevoilor afacerii tale. Dacă vei opta pentru a te consulta cu un expert din partea băncii, vei avea siguranța că toate aspectele legate de deschiderea și gestionarea contului de afaceri internaționale sunt tratate în mod corespunzător.

1. Alegerea instituției bancare potrivite

Deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale este un pas mare pentru o companie ce încheie contracte peste hotare. Acesta este unul dintre motivele pentru care înainte de acest pas ar trebui să ai un plan bine pus la punct. Alegerea instituției bancare potrivite, cu experiență în serviciile pentru afaceri internaționale, trebuie să fie realizată după ce ai toate informațiile. Banca pentru care optezi va putea să îți ofere suportul și soluțiile de care ai nevoie pentru a-ți gestiona eficient operațiunile financiare.

Există conturi curente pentru IMM, potrivite celor care au afaceri ce tranzitează întreaga lume. Un pachete de cont curent destinat afacerilor internaționale ce încheie contracte peste hotare vine cu o serie de oferte și beneficii, dar și cu unele condiții de îndeplinit din partea solicitanților.

Banca pune la dispoziție și oferte personalizate. Dacă te întrebi la ce anume se referă o astfel de opțiune, aplică online, direct pe site-ul băncii și vei fi contactat de un consultant în cel mai scurt timp posibil. Acesta va stabili o întâlnire cu tine și îți va spune, analizând tipul tău de activitate, care sunt variantele disponibile, pentru ca tu să poți alege ce este mai potrivit pentru tine și afacerea ta. 

2. Documentarea asupra cerințelor legale

Verifică cerințele legale și reglementările privind conturile de afaceri internaționale în țara ta și în țara sau țările în care vei desfășura afaceri. Poți consulta site-ul băncii și pe cele ale autorităților de reglementare financiară și fiscale. De asemenea, poți solicita asistență de specialitate de la un consultant bancar pentru a te asigura că înțelegi corect toate aspectele.

Costurile asociate deschiderii și operării unui cont de afaceri internațional nu sunt de neglijat. De aceea, este important să înțelegi la ce se referă, care sunt serviciile incluse în pachet și cum pot acestea să te ajute în creșterea afacerii tale. Ceea ce trebuie să știi este că un pachet de cont curent, ca cel luat drept exemplu, a fost conceput pentru persoanele juridice care raportează bilanț și înregistrează o cifră de afaceri anuală de până la 2.500.000 euro, echivalent în lei. Există și excepții de la această regulă, entitățile care au ca domeniu de activitate schimbul valutar.

Banca pune la dispoziția celor care doresc deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale, servicii complete de acceptare la plată a cardurilor de credit, debit sau pre-paid, alături de smartwatch sau telefon în mediul online – serviciul eCommerce, cât și prin intermediul terminalelor de tip POS și Alpha PhonePOS, în condiții de cost unic, avantajos.

3. Stabilirea tipului de cont potrivit

Cele mai citite articole

Revenind la exemplul nostru, ai produse, servicii și operațiuni incluse, precum: cont curent în lei și valută, card de debit, serviciul online banking, retrageri nelimitate în lei de la ATM-urile băncii, încasări și plăți online inter și intra-bancare nelimitate în lei și valută, încasări și plăți inter și intra-bancare nelimitate în lei, prin instrumente debit.

Mai mult, banca îți pune la dispoziție rate de schimb valutar cu discount 20% din marja zilnică standard pentru euro sau dolari, precum și Direct TrezoTransfer – transfer automat al încasărilor sau extraselor de cont din Trezorerie.

Poate fi util să discuți cu banca despre strategii de gestionare a riscurilor valutare. Pentru că ai acces la servicii online pentru gestionarea conturilor și tranzacțiilor, trebuie să te asiguri că înțelegi cum să le folosești eficient. Totodată, este indicat să urmărești regulat tranzacțiile și balanța contului tău pentru a evita orice probleme sau fraude.

4. Furnizarea documentelor necesare

Procesul de aplicare pentru deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale începe cu completarea unui formular de aplicare, prezentarea documentelor necesare și se finalizează cu aprobarea băncii. Poți realiza acest lucru online sau direct în cea mai apropiată sucursală a băncii.

Discuția față în față cu un consultant bancar îți poate aduce răspunsuri la toate întrebările. Un expert financiar bancar te poate ghida prin întreaga procedură legală. În plus, acesta va fi alături de tine oricând, pentru detalii și lămurirea tuturor neclarităților pe care le poți avea, astfel încât compania ta să se dezvolte și să ai succes în domeniul de activitate ales.

Afacerile care au atins un nivel complex necesită un partener puternic pentru dezvoltare și reprezentare. Deschiderea unui cont curent pentru afaceri internaționale este o etapă normală în evoluția unei companii. Pentru a lua cea mai bună decizie, potrivită nevoilor, acordă atenție sfaturilor din acest material și furnizează băncii documentele necesare pentru a facilita procesul!

Cele mai citite articole